tirsdag 1. mai 2012

♥ 50- øringer til Post 5 ♥

Som dere alle har fått med dere, pensjoneres den lille 50- øringen i dag :) Den lille røde mynten som man egentlig ikke helt har skjønt hvorfor man har, den er jo liksom ikke verdt noen ting, og ikke får man kjøpt noe for en liten 50- øring heller :) 

Men rundtom i Norske hus, i skuffer og skap ligger det faktisk 50-øringer som tilsammen er verdt 179 millioner kroner :) 179 MILLIONER KRONER, det er mye penger det :) 

Og som dere sikkert også har fått med dere, går disse søte 50-øringene til Kreftforeningens arbeid, noe som er kjempe bra :)

Men mødre fra Post 5 (kreftavdelingen for barn på Haukeland) der Leon hører til, har samlet inn 50-øringer og valgt å gi dem til SKB - Støtteforeningen for kreftsyke barn, og kjøpt gaver til Post 5 :)
(For å si det sånn, avdelingen trenger litt fornyelse av leker, bøker, spill og filmer:)). 

En venninne av meg derfra, har samlet inn over 4000 50-øringer, som ble vekslet inn til å bli hele 
2800 kr :) 
WOW - for en innsats, jeg blir helt rørt :) 2800 kr, det ble mange nye leker til ekte superhelter fra Post 5 :)


Etter avleveringen av leker i går, skrev hun på sin facebook status:

♥ En liten gutt sitter isolert på sitt rom og ikke kan leke med de andre barna. Han sitter i en stol å ser ut glassvinduet rettet mot gangen og på barna som åpner leker. Så går en dame bort med 1 spesiell ting og det er en kaptein sabeltann film (guttens favoritt). Smilet på den gutten kommer jeg aldri til å glemme. En liten film gjorde at han strålte som en sol og noen timer av hans dag er fylt med glede :)  .*

Det er ikke mye som skal til for å glede disse superheltene, så vi vil gjerne fortsette med det :) 
Cornelia stiftelsen ( http://www.corneliastiftelsen.no/ ) vil være med å ta i ett tak, så nå begynner ny samlerundt til jul :) Cornelia stiftelsen dobler beløpet til samme tiltak på Post 5 :)
FANTASTISK :) 

Leon samler inn 50-øringer :) 

Så om noen har 50-øringer liggende hjemme, i skuffer og skap, og ikke aner hva dere skal gjøre med de :) Tar vi mer enn gjerne i mot :) 

Silje Fløysand


1 kommentar:

  1. Fantastisk tiltak! Vi har avlevert alle våre;-) Likte veldig godt den teksten på nederste bilde, er nok mange som kjenner seg igjen i det. Det gjør vertfall jeg. Jeg lager og selger wallstickers, så denne tenker jeg at jeg skal lage. Veldig fin og inspirerende blogg, er titt og ofte innom å ser! De beste ønsker for deres lille leon, han er virkelig en tøffing!

    SvarSlett