I går laget jeg og min kjære deilig lørdagskvelds ;)
Litt lei taco og pizza hver eneste helg, så godt å prøve noe "nytt" :)
Vi har laget tapas ved noen anledninger nå, så begynner å få dreisen på noen favoritter nå ;)
Tenkte derfor jeg skulle dele noen av favorittene våre :)
Måtte jo plukke ut noen, hadde vi laget litt av alle måtte vi invitert en hel gjeng på middag ;)
(Next time friends ♥)
Mine favoritter er;
* Lefseruller med philadelphia og skinke
* Vårruller
* Brød og aioli (Escalon sitt - vi har bestillt der når vi skal lage til flere)
* Tomat, rødløk- og fetaostsalat
* Mouserella, tomat- og basillikumsalat
* Baconsnurrede asparges
Anders sine favoritter er:
* Spanske kjøttboller i tomatsaus
* Saltbakte poteter
* Baconsnurrede dadler
* Chili - og hvitløksmarinerte scampi
* Brød og ailoi
Oppskrifter;
Lefseruller;
Du trenger;
* Lyse tacolefser
* Philadelphia
* Parsilladekrydder
* Crispsalat
* Skinke
* Tannstikker uten smak
Dette parsilladekrydderet har jeg fått fra en venninne, hun selger alpnaering :)
Usikker hvilke krydder jeg ville valgt istede, men må være noe hvitløk - og urtekrydder).
Dette gjør du;
* Bland philadelphia og parsilladekrydderet :)
Jeg følger igrunn ikke noe oppskrift på hvor mye av hver del, smaker meg til, og er forskjellig fra hvor mange jeg lager til :)
* Smør ett tykt lag philladelphia på hele lefsen.
* Legg en rad med vasket crispsalat på midten.
* Legg to kokte skinker oppå salaten.
* Rull sammen.
* Stikk i to tannstikker, og del :)
Voila :D
Easy peasy :) Tar bare noen få minutter, og smaker himmelsk :)
NEXT....
Tomat, rødløk - og fetaostsalat;
* Like lett som forgje rett, om ikke lettere ;)
* Del cerrytomatene i fire.
* Kutt rødløken i passelige biter.
* Del fetaosten i terninger.
Graps :p
* Bandes sammen og nyyyt :)
*
Vårruller;
- ble ikke laget denne gang, men har blogget oppskriften før;
I den oppskriften glemte jeg ris, det skal det også være i :)
Og siden de ble laget kvelden før, og papiret ble ødelagt, måtte vi rulle enda ett papir utenpå!
Ble ikke skikkelig stekt, men ble sprø og god :)
Neste gang ville jeg stekt de samme kveld, og heller varmet de opp neste dag ;)
*
Mouserella, tomat - og basillikumsalat;
* Fersk mouserella, store tomater og fersk basillikum :)
Legges lagvis i tynne skiver...
Dryss over en god olje og pepper :)
Jeg elsker basillikum oljen til Oliviers & Co, den ville nok vert perfekt her ;)
Skal prøves neste gang :)
Ble ikke laget denne gang, så bildet er lånt fra;
*
Brød og Aioli har vi bestillt fra Escalon :) Jummy :D
*
Baconsnurrede asparges og dadler;
* Bacon, dadler og asparges, tannstikker uten smak.
* Fjern steinen fra dadlene, kutt av den tykkeste biten av aspargesen og surr bacon rundt, festes med en tannstikke :)
(på dadlene holder det men en halv bacon).
* Stekes i oven på ett bakepapir, på 200 grader, i midten, i ca 20 min (eller til baconet blir sprøtt).
*
Spanske kjøttboller;
Du trenger;
* 500 g karbonadedeig
* 1 egg
* Litt melk, 1/4 dl
* En liten løk
* 2 fedd hvitløk
* 1 rød chili
* Krutonger (en god håndfull)
* Fersk persille
* Muskattnøtt
* Salt og pepper
Slik gjør du;
* Ha kjøtt, hakket løk, hvitløk, chili, egg, knuste krutonger og melk i en bakebolle
* kna godt sammen.
(Disse deilige duftene som lusket seg ut av bakebollen var magisk, just saying:D)
* Krydre med persille, muskattnøtt, salt og pepper.
* Form bollene, stekes i smør på middels varme.
NomNom :D
Tomatsaus til kjøttbollene;
Du trenger;
* 1 boks hermetiske tomater
* 1 ss. tomatpurre
* 1 liten løk
* 1 fedd hvitløk
* 1/2 chili
* salt og pepper
* 1 ss. sukker
* 1 kjøttbuljongterning
* persille
* evt. basillikum, paprikakrydder etc.
Slik gjør du;
* Stek hakket løk, chili og hvitløk på svak varme i 3-4 min
* Rør inn tomatpurren og tilsett de hermetiske tomatene, kok opp
* krydre med salt, pepper og buljong, kokes på svak varme i 15 min.
(jo lengre det kokes, jo bedre blir den, spe da med vann)
* Ha i kjøttbollene
*
Saltbakte poteter;
Du trenger;
* 1 kg småpoteter (Amandine)
* 1, 5 l vann
* 3,5 dl salt (grovt)
Slik gjør du;
* Kok opp salt og vann, ha i potetene og kok de nesten ferdig
* Hell av nesten alt av vannet, ta av lokket og skru godt ned på varmen
* Resten av vannet fordamper, slik potetene tørker
* Rist på kaserollen med gjevne mellomrom
* Når alt vannet har fordampet, skru av platen og dekk til med tørkepapir i 5 min
* Spis og nyyyt :)
*
Scampi med hvitløk og chili;
Du trenger;
* Rå scampi
* 4-5 hvitløksfedd
* 1/2 rød chili
* Oliven olje
Slik gjør du;
* Hakk chili og hvitløk, kokes i olje
* Legg scampien i marinade (kan godt ligge noen timer)
* Stek scampien i en stekepanne, strø på havsalt, stekes ca. 1 min. på hver side
*
I mangel på brød, foccaia eller lignende, måtte vi ta vanlig brød, smøre på hvitløkssmør og sprøsteke i ovnen, ble kjempe godt :)
Spis og nyt :)
*
Silje Fløysand
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar