søndag 9. juni 2013

Tapas date med min kjære ;)

I går laget jeg og min kjære deilig lørdagskvelds ;) 
Litt lei taco og pizza hver eneste helg, så godt å prøve noe "nytt" :) 

Vi har laget tapas ved noen anledninger nå, så begynner å få dreisen på noen favoritter nå ;) 

Tenkte derfor jeg skulle dele noen av favorittene våre :) 
Måtte jo plukke ut noen, hadde vi laget litt av alle måtte vi invitert en hel gjeng på middag ;) 
(Next time friends ♥)


Mine favoritter er;

* Lefseruller med philadelphia og skinke
* Vårruller
* Brød og aioli (Escalon sitt - vi har bestillt der når vi skal lage til flere)
* Tomat, rødløk- og fetaostsalat
* Mouserella, tomat- og basillikumsalat
* Baconsnurrede asparges

Anders sine favoritter er:

* Spanske kjøttboller i tomatsaus
* Saltbakte poteter
* Baconsnurrede dadler
* Chili - og hvitløksmarinerte scampi
* Brød og ailoi


Oppskrifter; 

Lefseruller;

Du trenger;


* Lyse tacolefser
* Philadelphia
* Parsilladekrydder
* Crispsalat
* Skinke 
* Tannstikker uten smak


Dette parsilladekrydderet har jeg fått fra en venninne, hun selger alpnaering :)
Usikker hvilke krydder jeg ville valgt istede, men må være noe hvitløk - og urtekrydder). 

Dette gjør du;

* Bland philadelphia og parsilladekrydderet :)
Jeg følger igrunn ikke noe oppskrift på hvor mye av hver del, smaker meg til, og er forskjellig fra hvor mange jeg lager til :) 


* Smør ett tykt lag philladelphia på hele lefsen.


* Legg en rad med vasket crispsalat på midten.


* Legg to kokte skinker oppå salaten.


* Rull sammen.


* Stikk i to tannstikker, og del :)


Voila :D 
Easy peasy :) Tar bare noen få minutter, og smaker himmelsk :) 


NEXT....

Tomat, rødløk - og fetaostsalat;


* Like lett som forgje rett, om ikke lettere ;)

* Del cerrytomatene i fire.
* Kutt rødløken i passelige biter.
* Del fetaosten i terninger.


Graps :p 

* Bandes sammen og nyyyt :) 

*

Vårruller;

- ble ikke laget denne gang, men har blogget oppskriften før;

I den oppskriften glemte jeg ris, det skal det også være i :) 
Og siden de ble laget kvelden før, og papiret ble ødelagt, måtte vi rulle enda ett papir utenpå!
Ble ikke skikkelig stekt, men ble sprø og god :)

Neste gang ville jeg stekt de samme kveld, og heller varmet de opp neste dag ;) 

*

Mouserella, tomat - og basillikumsalat;

* Fersk mouserella, store tomater og fersk basillikum :)
Legges lagvis i tynne skiver... 
Dryss over en god olje og pepper :) 

Jeg elsker basillikum oljen til Oliviers & Co, den ville nok vert perfekt her ;) 
Skal prøves neste gang :) 

Ble ikke laget denne gang, så bildet er lånt fra;

*

Brød og Aioli har vi bestillt fra Escalon :) Jummy :D 


Baconsnurrede asparges og dadler;


* Bacon, dadler og asparges, tannstikker uten smak.

* Fjern steinen fra dadlene, kutt av den tykkeste biten av aspargesen og surr bacon rundt, festes med en tannstikke :) 
(på dadlene holder det men en halv bacon). 

* Stekes i oven på ett bakepapir, på 200 grader, i midten, i ca 20 min (eller til baconet blir sprøtt). 

*

Spanske kjøttboller;


Du trenger;

* 500 g karbonadedeig
* 1 egg
* Litt melk, 1/4 dl
* En liten løk
* 2 fedd hvitløk
* 1 rød chili
* Krutonger (en god håndfull)
* Fersk persille
* Muskattnøtt
* Salt og pepper

Slik gjør du;

* Ha kjøtt, hakket løk, hvitløk, chili, egg, knuste krutonger og melk i en bakebolle


* kna godt sammen.
(Disse deilige duftene som lusket seg ut av bakebollen var magisk, just saying:D)

* Krydre med persille, muskattnøtt, salt og pepper.

* Form bollene, stekes i smør på middels varme.


NomNom :D 

Tomatsaus til kjøttbollene;


Du trenger;

* 1 boks hermetiske tomater
* 1 ss. tomatpurre
* 1 liten løk
* 1 fedd hvitløk
* 1/2 chili
* salt og pepper
* 1 ss. sukker
* 1 kjøttbuljongterning
* persille
* evt. basillikum, paprikakrydder etc. 

Slik gjør du;

* Stek hakket løk, chili og hvitløk på svak varme i 3-4 min

* Rør inn tomatpurren og tilsett de hermetiske tomatene, kok opp

* krydre med salt, pepper og buljong, kokes på svak varme i 15 min.
(jo lengre det kokes, jo bedre blir den, spe da med vann)

* Ha i kjøttbollene

*

Saltbakte poteter;


Du trenger;

* 1 kg småpoteter (Amandine)
* 1, 5 l vann
* 3,5 dl salt (grovt)

Slik gjør du;

* Kok opp salt og vann, ha i potetene og kok de nesten ferdig

* Hell av nesten alt av vannet, ta av lokket og skru godt ned på varmen

* Resten av vannet fordamper, slik potetene tørker

* Rist på kaserollen med gjevne mellomrom

* Når alt vannet har fordampet, skru av platen og dekk til med tørkepapir i 5 min

* Spis og nyyyt :)


Scampi med hvitløk og chili;

Du trenger;

* Rå scampi
* 4-5 hvitløksfedd
* 1/2 rød chili
* Oliven olje

Slik gjør du;

* Hakk chili og hvitløk, kokes i olje

* Legg scampien i marinade (kan godt ligge noen timer)

* Stek scampien i en stekepanne, strø på havsalt, stekes ca. 1 min. på hver side

*

I mangel på brød, foccaia eller lignende, måtte vi ta vanlig brød, smøre på hvitløkssmør og sprøsteke i ovnen, ble kjempe godt :) 


Spis og nyt :) 

*

Silje Fløysand







Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar