Jeg bare elsker god mat, og på toppen av listen ligger helt klart vårruller :-D
På senteret her jeg bor har det åpnet en butikk som selges Asiatisk mat, og til min store glede lager de varmmat som vi kan kjøpe også :)
Kan ikke gå forbi uten å kjøpe meg en vårrull eller tre :-D
Sist jeg var innom fikk jeg vite alle ingrediensene de har i min favoritt; Kylling :)
Så i kveld (i ca to timer) har jeg laget disse selv :)
Dette trenger du;
- Wok panne
- Olje
- Kyllingkjøttdeig (800 g)
- Vårrullpapir (Jeg brukte to pakker på 30 papir)
- Gulrøtter (Brukte 4 store)
- En gul løk
- En pose tørket sopp (Holder med halve posen)
- To poser glassnudler (Ble alt for mye, hadde holdt med en)
- Kyllingkrydder
Dette gjør du;
- Rasp gulrøttene med et rivgjern (små riller)
- Finhakk løken
- Stekes i en oljet wokpanne
- Stek kjøttet
- Kok glassnudlene og soppen
- Bland alt i wokpannen og krydre
- Lar det stå å kose seg i pannen mens jeg rydder kjøkkenet ;)
- Vårrullpapiret trenger ca 30 min på disken for å tine (om du har det i frysen).
Drittjobben er å dele alle disse tynne tynne papirene fra hverandre :-O
Dra forsiktig, de rivner lett!
Glemte helt å ta bilder mens jeg rullet de, så måtte åpne en ferdigrullet for å vise dere ;)
(Derfor litt grisete :-D)
Legg en spiseskje med fyll nesten i midten, litt mer ned mot hjørnet mot deg.
Brett sidene inn mot midten.
Rull sammen.
Voila!
Heller litt olje over alle vårrullene før de stekes på varmluft 180 grader!
Mine stekte i ca 40 min i dag, tiden kommer ann på ovn og tykkelse
(dunk på de, så hører du om de er sprø ;)).
Avkjøles på rist :)
Nå ligger det 60 deilige vårruller på kjøkkenbenken og dufter helt magisk :-D
*Vann i munnen*
SPIS OG NYYYYYT :-D
Jeg anbefaler denne plommesausen på det varmeste :)
Har ikke spist sweet chili saus siden jeg ble anbefalt denne :D
Den er supergod :)
Som dere ser blir ikke vårrullene like brune og fine som de som er fritert, men jeg syns det er så skummelt å fritere i panne :-p Pluss det er mye sunnere å streke de i ovn ;)
De blir sprø da også :-)
Silje Fløysand
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar